“JK BREW” er en betegnelse for Jan & Kim bryg.
Jan & Kim har gennem en lang periode været fascineret af alle de mange typer øl som de senere år er kommet på hylderne rundt omkring i butikkerne. Ønsket om at vide hvordan man laver øl, gjorde at det hele startede med et kursus i oktober 2021 med de grundlæggende principper for ølbrygning, og med at der blev lavet én portion øl fordelt på to gærspande, som der blev fragtet med hjem, for at gære færdigt hos hver især. Brygget fermenterede derved under forskellige temperaturer/forhold. Flaskning og karbonering foregik ligeså to forskelige steder. Det viste sig, at selvsamme bryg derved gav 2 forskellige øl målt på skum, kulsyre og lidt på smagen.
Herefter blev interessen blot større for ølbrygning. Lysten på at lære mere, skabte modet til at prøve selv at brygge eget specialøl.
Som hjemmebryggere startede vi med ganske lidt udstyr, vi købte en brygmaskine “BrewZilla 35L – Generation 3.1.1” + en Sparger “Kegland Digiboil 35L”.
Det lykkes os at skabe god øl, så det kan sagtens lade sig gøre uden at starte med indkøb af alt for meget udstyr, men for hver gang vi brygger er der læring og vi finder nye ideer og detaljer som vi forsøger at arbejde med for at forbedre processen, så med tid griber det om sig.
JK Brew har nu stiftet bekendtskab, med et par andre personer som brygger selv. Vi danner nu en mindre gruppe der samarbejder og udveksler læring og erfaring.
