GREYHOUND

Bryg nr. 1-A                         LINK: Opskrift og procedureforløb (Kræver kode)                    LINK: Billeder Greyhoundproduktion

  •  Brygget d. 9. oktober 2021                
  • Tappet på flasker d. 16. oktober  2021

 

Vores mæsk blev delt i 2 gærspande som stod i hvert sit lokale, og derfor var fermentering sket ved en lille forskel i temperatur. Denne forskel bevirkede at gæringsprocessen ikke forløb ens, og gjorde til den ene var en del hurtigere til at komme i gang med at gære end den anden. Selv da gæringen i begge tanke var kommet i gang, var hastigheden af dette vidt forskelligt, den ene boblede langt hurtigere i gærrøret og var færdig flere dage før den anden. Dette skabte et slutprodukt med 2 varianter af øl ud af samme bryg. Smag, alkohol procent, CO2 og skum var der en mindre mærkbar forskel på, så selvom farve og de to portioner øl ellers virkede til at være meget ens og mange sikkert ikke vil lægge mærke til forskellen, valgte vi at kalde dem ved hvert deres navn. Vores første bryg kom derfor til at blive delt op i Greyhound og Labrador.

Efter denne oplevelse og én erfaring rigere hvor bl.a. det viste sig fermenteringsprocessen var svær at styre i åbne lokaler og medvirkede til at skabe to varianter af samme bryg, ønskede vi efterfølgende at opnå en mere korrekt metode til styring af denne proces. Ønsket om at opnå den mest optimale og en stabil temperatur for gæringsprocessen, gjorde vi mente det var nødvendigt at håndtere fermenteringen meget anderledes. Da vi syntes det var for dyrt at købe færdigproduceret fermenteringsudstyr som fyldte i forhold til hvad det kunne/kan, fik vi en ide til og et ønske om at lave vores egen model af udstyr der kunne klare dette. At bygge vores egen fermenteringskasse med elektronik for styring, var nu sat i gang inden vore næste bryg skulle laves. (Se mere om dette under diverse).